Greek English German Italian Spanish

Βελτιώστε την υγεία σας, φορτίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, και καταπολεμήστε την διαδικασίας γήρανσης με αντιοξειδωτικά πλούσια σε αλκαλικό νερό.
Οι τοξίνες είναι η νούμερο ένα αιτία της γήρανσης του πληθυσμού. Συχνά είναι αποτέλεσμα της κακής διατροφής, της ρύπανσης, και του άγχους. Οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα προκαλώντας καταστροφή των κυττάρων που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση. Ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσετε τις τοξίνες και να αποτοξινώσετε το σώμα σας είναι τα αντιοξειδωτικά. Και είναι τόσο εύκολο όσο το να πιεις πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλκαλικό νερό.

Continue reading

04-plastic-bottleΤα πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια νερού μπορεί να ευθύνονται για τους πονοκεφάλους που σας ταλαιπωρούν και δε σας αφήνουν σε ησυχία.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Toxicological Sciences, μια χημική ουσία που περιέχεται στις συνθετικές συσκευασίες, ίσως προκαλεί ημικρανίες.

Η δισφαινόλη α (bisphenol A - BPA) έχει ήδη συνδεθεί με μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως για παράδειγμα η παχυσαρκία, η στειρότητα και οι καρδιακές προσβολές.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κάνσας υποστηρίζουν ότι η ουσία αυτή προκαλεί τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους, από τους οποίους υποφέρει σημαντικό ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού.

Continue reading

dietΠοιος είναι όμως ο πραγματικός ρόλος του νερού και πως βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Νερό : το πολυτιμότερο αγαθό που έχει να προσφέρει η φύση! Το σώμα αποτελείται περίπου κατά 60%-70% από νερό. Δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό και γι' αυτό χρειάζεται να το αναπληρώνεις συνεχώς. Το νερό λαμβάνει μέρος σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και γι' αυτό είναι τόσο απαραίτητο. Επιπλέον όμως είναι ένας πανίσχυρος, φυσικός καταστολέας της όρεξη, βοηθάει στη δίαιτα και γενικά είναι μια σημαντική συνιστώσα στη φυσική απώλεια βάρους.

Αυξάνοντας τις ποσότητες νερού που πίνουμε ελαττώνουμε την κατακράτηση υγρών, ελέγχουμε την πείνα, χορταίνουμε με λιγότερες θερμίδες. Ο εγκέφαλος πολύ συχνά δε μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ των αισθημάτων της πείνας και της δίψας ή η διάκριση αυτή είναι συγκεχυμένη. Έτσι έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη τροφής, χωρίς να είναι απαραίτητη.

Continue reading

plastic-bottleΤην πώληση πλαστικών φιαλών νερού χωρητικότητας κάτω του ενός λίτρου απαγόρευσε η δημοτική Αρχή της πόλης Κόνκορντ της Μασαχουσέτης. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την πρώτη μέρα του 2013, μετά από μια τριετή καμπάνια για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και της ταυτόχρονης ενθάρρυνσης χρήσης πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης.

Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 20 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που συλληφθούν ξανά το πρόστιμο διπλασιάζεται. «[Για την εκστρατεία αυτή] Εμπνεύστηκα από τον εγγονό μου, που μου είπε για ένα νησί από πλαστικά απορρίμματα στον Ειρηνικό Ωκεανό», τονίζει η Τζιν Χιλ που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας αυτής, καταλήγοντας στο ότι «Πρέπει να κάνουμε τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τη λογική της αγοράς εμφιαλωμένου νερού και να σκεφτούν όλες τις άλλες εναλλακτικές λύσεις».

Continue reading

10logosΑπαραίτητο για τη ζωή είναι το νερό. Υγεία, ομορφιά ... και ευζωία δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς το αγαθό αυτό. Πόσα όμως γνωρίζουμε για το πολύτιμο αυτό δώρο της φύσης; Διαβάστε 10 πληροφορίες που καλό θα ήταν να γνωρίζουμε σχετικά με το νερό.

10. Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος μας, το 90% του αίματος και το 85% του εγκέφαλου. Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας.

9. Μπορεί όταν διψάμε να καταφεύγουμε σε υποκατάστατα του νερού όπως σε καφέ, αναψυκτικά και μπύρα πιστεύοντας ότι έτσι καλύπτουμε τις ανάγκες μας καθώς περιέχουν νερό, αλλά στη πραγματικότητα η ζάχαρη κι η καφεΐνη αποσπούν το νερό από τα κύτταρα για να διατηρήσουν την ισορροπία του PH των ηλεκτρολυτών στο αίμα, μ’ αποτέλεσμα τα κύτταρα ν’ αφυδατώνονται.

Continue reading

Γνωρίζετε ότι:

Ανακύκλωση250.000.000.000 πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, καταναλώνονται κάθε χρόνο, παγκοσμίως, εκ των οποίων μόνο το 24% ανακυκλώνεται.
151.000.000.000 βαρέλια πετρελαίου χρειάζονται & 22.500.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα παράγονται, για να κατασκευαστούν τα παραπάνω μπουκάλια.
8.000 πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, πετιούνται κάθε δευτερόλεπτο στα σκουπίδια.
200.000.000.000 $ ξοδεύονται κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο, για αγορά εμφιαλωμένου νερού.
Αν μόνο 1 άνθρωπος σταματούσε να αγοράζει εμφιαλωμένο νερό, θα ανακούφιζε το περιβάλλον από περίπου 200 πλαστικά μπουκάλια το χρόνο.

Continue reading

body
  • Γνωρίζετε ότι: Οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν στο σώμα τους 60-70% νερό?
  • Γνωρίζετε ότι: Tο αίμα αποτελείται 92% από νερό, τα οστά 22% από νερό, ο εγκέφαλος 75% από νερό & οι μυς 75% από νερό?
  • Γνωρίζετε ότι: Αν χάσουμε το 10% του νερού από το σώμα μας, τότε προκαλούνται σοβαρές διαταραχές?
  • Γνωρίζετε ότι: Χωρίς φαγητό, ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει περίπου ένα μήνα αλλά χωρίς νερό μόνο μία εβδομάδα?
  • Θυμηθείτε! Αν νιώθετε δίψα τότε είστε ήδη αφυδατωμένοι.

Continue reading

anakiklosi 02

H αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τα πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, ξανά και ξανά... Τα παίρνουμε μαζί μας στο γραφείο, τα βάζουμε στη τσάντα του γυμναστηρίου, τα τοποθετούμε στο ψυγείο μας...Τα ίδια πλαστικά μπουκάλια, ξανά και ξανά...

Δυστυχώς όμως, αυτή η μικρή, αλλά τόσο καθημερινή συνήθειά μας, δεν φανταζόμαστε τι κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί για την υγεία μας.

Continue reading